Telegram Instagram Facebook +Google Twitter You tube
امروز تماس بگیرید:
امروز تماس بگیرید:
33 65 21 34 -026
12 36 568 -0912
72 52 600 -0937
مراجعه حضوری:
مراجعه حضوری:
شنبه تا چهارشنبه 9:00  الی  16:30 
پنجشنبه  9:00  الی  13:00
001

وال پست (wall post) چیست؟

تخریب دیوارها در حین طوفان و زلزله موجب خسارات جبران‌ناپذیر جانی و مالی می‌شود. یکی از موارد ضروری برای جلوگیری از چنین حوادثی، اجرای وال پست جهت انتقال نیروهای حاصل از باد و زلزله از دیوار به فریم می‌باشد که موجب عدم تخریب دیوار می‌گردد. حال بهتر است بگوییم وال پست چیست؟ وال پست کلافی است که در طول‌های مشخص برای یکپارچه عمل نمودن دیوار به کار می‌رود.
وال پست به معنای نگه‌دارنده دیوار و به دو صورت وال پست قائم و وال پست افقی می‌باشد. این وال پست‌ها سبب درگیری دیوار با اسکلت و در نتیجه استحکام دیوار خواهد شد. این کار علی‌الخصوص در دیوارهای پیرامونی توصیه می‌شود.
وال پست قائم در زمانی که دهانه بزرگ باشد از روی تیر طبقه پایین به زیر تیر طبقه بالا در دهانه جوش می‌شود.
طبق تعریف بند 7-3 صفحه 64 آیین نامه 2800 ویرایش دوم، حداکثر طول مجاز دیوار غیرسازه‌ای یا تیغه‌ای بین دو پشت‌بند عبارتست از 40 برابر ضخامت دیوار یا تیغه و یا 6 متر، هر کدام که کمتر باشد و حداکثر ارتفاع مجاز دیوارهای غیرسازه‌ای و تیغه‌ها از تراز کف مجاور 3.5 متر می‌باشد. در شرایط فوق نیازی به اجرای وال پست قائم یا افقی نیست ولی در صورت اضافه شدن دهانه‌ها یا ارتفاع، نیاز به استفاده از وال پست می‌باشد.
لبه قائم تیغه‌ها نباید آزاد باشد. این لبه‌ها باید به یک تیغه دیگر یا یک دیوار عمود بر آن، یا یکی از اجزای سازه یا ستونکی که به همین منظور از فولاد، بتن‌آرمه یا چوب تعبیه می‌شود، با اتصال کافی داشته باشد. ستونک می‌تواند از یک ناودانی حداقل نمره 6 یا معادل آن از فولاد، بتن‌آرمه یا چوب تشکیل شده باشد. اگر طول تیغه پشت‌بند کمتر از 1.5 متر باشد، از لبه آن می‌تواند آزاد باشد.
عدم نبشی‌کشی دیوارهای نما دار و دیوارهای بدون نما از اشکالات اجرایی رایج ساختمان‌های بتنی می‌باشد.
وال پست می‌تواند فلزی یا بتن‌آرمه باشد. وال پست‌های فلزی معمولا به صورت پروفیل نبشی، ناودانی و یا قوطی می‌باشد. دو سر این اجزای قائم (که معمولا قوطی 6*6 انتخاب می‌شوند) باید به گونه‌ای مناسب در کف و سقف مهار گردند. برای این‌کار می‌توان قبل از بتن‌ریزی داخل قالب‌ها پلیت جای‌گذاری کرد و بعد از اتمام بتن‌ریزی از این پلیت‌ها برای جوشکاری وال پست‌ها استفاده کرد و یا می‌توان با انکر بولت اقدام به جای‌گذاری پلیت در تیرها و ستون‌ها نموده و از آن برای اتصالات وال پست استفاده کرد.
مراحل اجرای وال پست:
ابتدا جوشکار باید شروع به ساختن وال پست مطابق نقشه‌های اجرایی نماید که برای این‌کار معمولا از دوبل نبشی 6 و سپری استفاده می‌گردد. سپس اقدام به نصب و جوشکاری وال پست‌ها در محل‌های لازم می‌نماید. این نکته حائز اهمیت است که پیاده کردن دیوار با استفاده از نقشه‌های اجرایی صورت می‌گیرد که اگر شکستگی در مسیر دیوار زیاد باشد که سبب ایجاد خطا می‌گردد و یا محدودیت زمانی داشته باشیم، باید با استفاده از نقشه‌بردار شروع به پیاده‌سازی نقاط گوشه دیوار نماییم. عمل بعدی یک رگه کردن دیوارهاست. سپس وال پست‌های داخلی را در محل‌های مورد نظر اجرا می‌کنیم و دیوارچینی دیوارهای داخلی و خارجی صورت می‌گیرد و در انتها اتمام دیوار چینی. این نکته را نباید فراموش کرد که در هنگام دیوار چینی شاقولی و داخل به داخل دیوارها چک گردد.

شرکت فنی و مهندسی مارین سازه مفتخر است آمادگی خود را به منظور ارائه خدمات فنی و مهندسی ( طرح و اجرا ) در زمینه‌های مختلف مهندسی به شرح زیر در شهرهای تهران، کرج، هشتگرد، قزوین، سمنان، قم، قشم، کیش و سایر نقاط کشور اعلام نماید.
1.   طراحی، تولید، نصب و راه‌اندازی انواع اسکله‌های شناور بتنی در کاربری‌های متنوع و چند منظوره
2.   بهسازی لرزه‌ای و مقاوم‌ساز انواع سازه‌ها و ساختمان‌ها ( طرح و اجرا ) 
3.   طراحی و اجرای کلیه نقشه‌های معماری و سازه
4.   طراحی و اجرای سازه‌های خاص


 

ساعت کاری ما
شنبه تا چهارشنبه  8:30  الی  17
پنجشنبه  8:30  الی   14
www.marinsaze.com www.marinsaze.ir
کرج، رجایی شهر، پایینتر از سه راه بلوار انقلاب، بین خیابان های درخشیده و بیات، پلاک 125، واحد1
33 65 21 34 -026
12 36 568 -0912
72 52 600 -0937
info@marinsaze.ir
info@marinsaze.com